LANETTE BLOG

Een doorlopende reeks van informatieve vermeldingen

Ons meeste recente blogbericht

15 maart 2022

Klik hier om te beginnen met bewerken. Dit blogblok is een goede manier om informatieve vermeldingen te delen met je bezoekers. Als je op de groene +/--knop klikt, kun je nieuwe berichten toevoegen.

Ons meeste recente blogbericht

test

15 maart 2022

Klik hier om te beginnen met bewerken. Dit blogblok is een goede manier om informatieve vermeldingen te delen met je bezoekers. Als je op de groene +/--knop klikt, kun je nieuwe berichten toevoegen.

Ons eerste blogbericht

28 juli 2022

Hyaluronzuur
Komt van nature voor in ons lichaam en het helpt moisture, ofwel vocht, in de huid vast te houden en de natuurlijke huidbarrière te herstellen. Het is een zogenaamde glycosaminoglycaan, een molecuul dat met name bestaat uit suikers. In het mensenlichaam vormt het een structureel component van de huid, voor huidverzorging wordt het vaak synthetisch nagebootst. Naarmate we ouder worden, zal de hoeveelheid hyaluronzuur dalen waardoor je huid vocht verliest. Terwijl je die dorstlesser juist goed kunt gebruiken. Het is daarom belangrijk om dit voorraadje aan te vullen. Kies wel voor het juiste hyaluronzuur-product of behandeling en breng het op de juiste manier aan. Zo kun je je huid weer tot leven wekken en terugbrengen naar zijn voormalige glorie.

Wat is hyaluronzuur?

Pure hyaluronzuur – hyaluronic acid op Engelstalige verpakkingen – is een zeer effectieve stof waarmee vocht in de huid kan worden aangetrokken én vastgehouden. Vooral dat laatste, dat vocht vasthouden, is van belang voor een mooie, gladde huid. De term hyaluronzuur roept wetenschappelijke connotaties op. Laat dit je niet afschrikken. Het is een wetenschappelijk succesvol bevonden ingrediënt, maar gelukkig is het niet zo complex om te duiden: door dermatologen wordt HA (hyaluronzuur) wel aangemerkt als ‘een van de grote geheimen’ achter een gelijkmatige, gezonde huid. Een bold statement, maar hyaluronzuur heeft dan ook een krachtige werking. Het maakt zijn reputatie, beschreven in tal van beautyartikelen, absoluut waar. Laten we beginnen met wat getallen rondom hyaluronzuur: hyaluronic acid is ertoe in staat maar liefst 1000 keer (!) zijn eigen gewicht in water vast te houden. En één gram hyaluronzuur kan maar liefst zes liter water bevatten! Dit betekent dat dit bejubelde ingrediënt niet alleen veel water ofwel vocht kan toevoegen aan de huid, maar HA er ook voor zorgt dat vocht als het ware wordt verzegeld in de huid. Is je huid goed gehydrateerd, goed ‘gevuld’, dan ziet deze er strakker, steviger uit. Ook fillers (injectables) ofwel rimpel vullers hebben als basis hyaluronzuur, een lichaamseigen gel. Het volume lijkt door HA letterlijk toegenomen in de huid voor een frisse aanblik. Hyaluronic acid is hiernaast een bijzonder intelligent bestanddeel, want het houdt rekening met het vermogen van de huidcellen om hydratatieniveaus zelf efficiënt te reguleren. Hogere hyaluronzuur-waardes in de huid staan gelijk aan een huid die steviger is. En dat is te zien!