PRIJNBESTRIJDING LASER ACUPUNCTUUR

AFSPRAAK MAKEN

​​Laseracupunctuur om pijn te bestrijden

Als je constant pijn hebt, is het vaak moeilijk om de dag door te komen en je op andere dingen te kunnen focussen. Onze laser-acupunctuur behandeling kan jou hier goed bij helpen. Laser acupunctuur is namelijk erg effectief bij het bestrijden van pijn doordat het de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers bevordert. De laser, in feite een smalle, heel sterke lichtbundel, dringt diep in de huid door om gekozen acupuntuur punten te stimuleren, zonder daarbij de huid te beschadigen. Het werkt ook langer door en doet meer dan alleen de pijn verminderen. Wij bieden onder andere behandelingen voor: -Ischias (zenuwpijn) - Fibromyalgie - Carpal Tunnel Syndrome - Migraine - Artrose - Tenniselleboog en Rugpijn.

Hoe snel merk ik iets?

Van sommige behandelde punten merk je gelijk iets, maar van andere punten duurt het iets langer. Zo zal je tijdens de behandeling wel al snel merken dat je wat meer ontspannen bent, maar het kan enkele uren duren voor je het totale effect van de behandeling voelt. Houd in de 24 uur na de behandeling dus in de gaten hoe je je voelt, want de werking gaat gewoon nog door. Het is daarnaast ​belangrijk om te onthouden dat je meestal meerdere behandelingen nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 2- 5 behandelingen nodig om van je klachten af te komen, met uitzondering van chronische klachten waarbij het meer om het verminderen van de symptomen gaat en het aan te raden is om regelmatig terug te komen. Na 1-2 behandelingen merk je al een verschil in de ernst van je klachten en kunnen sommige klachten zelfs al helemaal zijn verdwenen. Acupunctuur heeft daarnaast een opbouwende werking, dus hoe meer behandelingen je met regelmaat ontvangt, hoe meer resultaat je zult merken. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt per persoon. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de ernst van je klachten, maar ook van hoe sterk je lichaam op de behandeling reageert. Wij raden aan om de eerste 2 behandelingen om de 2 weken te plannen zodat de klachten voldoende kunnen afnemen. Daarna kan er nog worden overgegaan op 1 behandeling per 3-4 weken tot het gewenste resultaat is bereikt.

Zijn er bijwerkingen?

Het kan zijn dat je je na de behandeling een beetje moe of slaperig voelt, maar dit is niet bij iedereen het geval. Dit komt doordat je lichaam door de behandeling meer endorfine gaat aanmaken. Zorg ervoor dat je na de behandeling voldoende water drinkt en rust neemt als je voelt dat jouw lichaam dit nodig heeft. 

Komt deze behandeling in aanmerking voor vergoeding?

Op dit moment hebben wij geen afspraken met de verzekeraars, waardoor de behandeling nu vaak niet in aanmerking komt voor vergoeding. Indien je dit wenst kan er wel altijd een factuur worden aangemaakt, zodat je toch kan proberen om de behandeling te vergoeden bij de verzekeraar.