Daarom LANETTE Aesthetic Skin Clinics

★ Meer dan 39 jaar ervaring

★ Natuurlijke resultaten

★ Persoonlijk behandelplan 

PRIJZEN
Lengte x breedte tattoo = cm²
Littekens Verminderen 0 tot 5 cm² € 120,-

Littekens Verminderen 0 tot 5 cm²  € 120,-
Littekens Verminderen 5 tot 10 cm²  € 140,-
Littekens Verminderen 10 tot 15 cm²  € 160,-
Littekens Verminderen 15 tot 20 cm²  € 180,-
Littekens Verminderen 20 tot 25 cm²  € 200,-
Littekens Verminderen 25 tot 50 cm²  € 240,-

AFSPRAAK MAKEN


De behandeling

- Dermapen sessie inclusief ampullen
- Aanbrengen vocht inbrengende huidverzorgende crème

Duur behandeling

vanaf 45 minuten

Interval

2 weken

Voor een optimaal resultaat

8 – 14 behandelingen

Dit is een gemiddelde indicatie.. Het aantal benodigde behandelingen verschilt van persoon

tot persoon. Dit is dus per lichaamsbouw verschillend, ook reageert elke lichaam anders. 

LITTEKENS VERMINDEREN met DERMAPEN

Littekens zijn het gevolg van een beschadiging van de huid en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het zijn zichtbare restanten op de huid van een infectie, trauma of een chirurgische ingreep. Dat kunnen dus ook de littekens van acne zijn. Het is goed te begrijpen dat mensen littekens in het gezicht of op andere (zichtbare) plaatsen heel vervelend vinden. Gelukkig zijn er behandelingen mogelijk om de littekens te verminderen en onopvallend te maken.

Littekens mooier, achter en soepeler
Een litteken is een zichtbare plek in de huid die achterblijft na de genezing van een wond. Een litteken ontstaat wanneer de huid zich herstelt na een beschadiging als gevolg van een ongeval, aandoening van de huid of een operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans is dat er een zichtbaar litteken ontstaat. In de meeste gevallen zal een litteken er in het begin wat rood en dik uitzien. Na de huidbeschadiging kan het lang duren voordat het litteken geleidelijk minder opvalt.

Zichtbaarheid
Een litteken minder zichtbaar maken waardoor deze veel minder opvallend is. Het verfraaien, mooier, zachter, egaler en minder rood maken van een storend litteken staat bij deze behandeling voorop. 

Bij de meeste mensen genezen wondjes zonder problemen, echter na een diepe beschadiging zal de huid met een litteken genezen. Niemand is blij met littekens. Bij jonge mensen komen ze minder vaak voor, omdat huidbeschadigingen mooier, sneller en vaak onzichtbaar genezen. Hoe ouder we zijn, des te minder mooi de huid zich zal herstellen.

NA GENEZING
Nadat een wond goed is genezen en een periode met rust is gelaten, gaat een litteken er beter uitzien. De meest toegepaste behandeling om littekens zichtbaar de verbeteren en te verminderen is de Dermapen microneedling methode. Dit is het meest effectief om littekens te verfraaien.

Nieuwe huidcellen

Bij behandelingen van littekens is er altijd een aantal behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De littekens zullen meer kleur krijgen en soepeler worden. Tussen de behandelingen zitten altijd een paar weken, zodat de nieuwe huidcellen goed de kans krijgen het litteken te vullen.

Net als bij veel andere behandelingen is ook hier een goede thuisverzorging van groot belang. Evenals een aangepaste zonbescherming, want een litteken kan door zonlicht donkerder kleuren en daardoor nog meer zichtbaar worden.

Slecht voor uw zelfvertrouwen

Afhankelijk van de plek waar het litteken zit, kunnen littekens een sterk negatief effect hebben op het zelfvertrouwen. U kunt er iets aan laten doen. Ook veelvoorkomende klachten als roodheid, jeuk en pijn van het litteken nemen na behandeling af. Bij brandwonden of operatielitteken verbetert de souplesse van de huid, waardoor het litteken minder strak zal staan en er een stuk beter zal uitzien.

Alle behandelingen zijn erop gericht de littekens minder zichtbaar te maken. Het litteken zal nooit verdwijnen, maar zal meer in evenwicht zijn met de onbeschadigde huid. Het blijft natuurlijk beter om een litteken zoveel mogelijk te voorkomen.


Hoe ontstaan littekens ?
- Door een diepe huidbeschadiging

- Door slechte hygiëne bij de wondverzorging

* Door huidaandoeningen, bijvoorbeeld acne

- Door operaties

- Door erfelijkheid (keloid)

Klachten die bij littekens kunnen ontstaan

- Het litteken wordt hypertrofisch (groter)

- Het litteken jeukt of wordt pijnlijk

- Het litteken ziet er cosmetisch niet mooi uit

- Het litteken beperkt de bewegingsvrijheid

- Keloidvorming

- Pigmentverkleuringen in en om het litteken

Zones
Klein:  Klein oppervlak zoals een pigmentvlek of litteken
Middelgroot:  Middelgroot oppervlak zoals meerdere littekens
Groot: Groot oppervlak zoals groot litteken of Striae littekens

Nazorg

Gedurende 48 uur hou je de behandelzone bodylotion vrij. Vermijd 2 weken na de behandeling zo veel mogelijk contact direct zonlicht op de behandelzone. Wij adviseren tot 2 weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad. Eventuele kleine complicaties die kunnen voorkomen zijn roodheid.


Laat u zich adviseren doormiddel van een consult gesprek over onze mogelijkheden voor het behandelen van littekens door onze specialistes.